Ποικιλιακή Σύνθεση: Syrah (40%), Merlot (40%), Cabernet Sauvignon (20%)
Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
Aμπελώνας: Aπό επιλεγμένα αμπεοτόπια της Αταλάντης και του Δομοκού Φθιώτιδας.
Έδαφος / Υψόμετρο: Aργιλοπηλώδες με κλίση πλαγιάς 400-450 μ.

Γευστικά χαρακτηριστικά:

Μάτι

Διαυγές ρουμπινί, με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη

Φινετσάτη και σύνθετη, ξεκινά από ώριμα και ζουμερά κόκκινα φρούτα,
μαρμελάδες μύρτιλου και φραγκοστάφυλου, μπαχαρικά οριεντάλ, που θυμίζουν γλυκόριζα
και κάρδαμο, ευχάριστες φυτικές νότες, κέδρο, μελάνι και κακάο.

Στόμα

Φανερά γενναιόδωρο και πικάντικο, με στρογγυλές, αρκετά μαλακές τανίνες,
που υποστηρίζονται με το παραπάνω από το αλκοόλ, το κρασί αυτό χαρίζει στον ουρανίσκο ένα ενιαίο
γευστικό σύνολο. Αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, αλλά και
αποξηραμένων σκουρόχρωμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων έρχονται σε αρμονία
με αυτά της μύτης. Η ωρίμαση σε βαρέλι γίνεται επίσης φανερή, με χαρακτήρες σοκολάτας
και βανίλιας, ενώ το τελείωμα είναι ευχάριστο και φρέσκο.

Διαδικασία παραγωγής: Αρχικά ψύχονται τα σταφύλια και κατόπιν ακολουθεί κρυοεκχύλιση σε ανοξείδωτη
δεξαμενή για 4 ημέρες στους 8 -10°C και στη συνέχεια κλασική ερυθρή οινοποίηση και ζύμωση σε
ελεχόμενη θερμοκρασία στους 22 - 24°C. Παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Eπιδέχεται περαιτέρω παλαίωση για 8 εώς 10 χρόνια μετά την εμφιάλωση.
Αρμονία στο πιάτο: Το Aetheria Red 2015 αγαπά τα πιάτα της ελληνικής αστικής ή και παραδοσιακής κουζίνας,
όπως για παράδειγμα τα κρεατικά κατσαρόλας με φρέσκια σάλτσα τομάτας, το μουσακά και το παστίτσιο,
ενώ θα ταιριάξει και με πιο δημιουργικά πιάτα ελληνικής, αλλά και ιταλικής κουζίνας.

Tρόπος σερβιρίσµατος: Απαραίτητη μετάγγιση σε καράφα, για να αναδειχθεί το μπουκέτο του κρασιού
και σερβίρισμα σε μεγάλο ποτήρι, στους 18°C.

Download