Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο (100%)
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης: Νεμέα
Αλκοολικός Βαθμός: 14% vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Κούτσι Νεμέας
Υψόμετρο: 550-600μ.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
αποξηραμένα φρούτα, βανίλια και μπαχαρικά.
Στόμα
με αρώματα ξηρού δαμάσκηνου, καπνού και βανίλιας.
Διαδικασία παραγωγής: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, ωρίμανση για 12 μήνες σε 50% καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια 225L και στη συνέχεια παλαίωση για 12 μήνες στη φιάλη.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 15-16°C σε μεγάλο ποτήρι τύπου Bordeaux.
Παλαίωση στο κελάρι: max 6 χρόνια.
Αρμονία στο πιάτο. Συνοδεύει πληθώρα γεύσεων, όπως κρεατικά, BBQ, κοκκινιστά κατσαρόλας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, μοσχαράκι μανέστρα φούρνου, αλλαντικά ωρίμανσης και ώριμα κίτρινα τυριά.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Bronze Medal, Decanter World Wine Awards, London 2017
Commended, International Wine Challenge, London 2016
Gold Medal, Thessaloniki International Wine Competition, 2015
Silver Medal, International Wine & Spirits Competition, London 2013