Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο (80%), Syrah (20%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Πελοπόννησος
Αλκοολικός Βαθμός: 13,5% vol.
Περιοχές: Νεμέα και ορεινή Αιγιαλεία
Υψόμετρο: 400-600μ. (Αγιωργίτικο), 600-850μ. (Syrah)

Γευστικά χαρακτηριστικά:

Μάτι

Πορφυρό, με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη

Ευχάριστα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων που θυμίζουν κεράσι,
δαμάσκηνο και βύσσινο, με νύξεις βανίλιας και πιπεριών.

Στόμα

Γεύση μεσαίου όγκου, με αισθητή οξύτητα, απαλές τανίνες και έντονη φρεσκάδα
κόκκινων φρούτων με νότες πιπεριών και φτέρης. Πικάντικο τελείωμα.

Διαδικασία παραγωγής: TΚλασική ερυθρή οινοποίηση και στη συνέχεια ωρίμανση για 6 μήνες σε γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.
Παλαίωση στο κελάρι: max 3 χρόνια.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14-15°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Αρμονία στο πιάτο: Κρεατικά, πίτσα, μακαρονάδες, μουσακάς, παστίτσιο, τυρόπιτες, όσπρια, σαλάτες, παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας, ψάρια φούρνου, ψητός ξιφίας. Ιδανικό ερυθρό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Download