Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο (80%), Syrah (20%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Πελοπόννησος
Αλκοολικός Βαθμός: 13,5% vol.
Περιοχές: Νεμέα και ορεινή Αιγιαλεία
Υψόμετρο: 400-600μ. (Αγιωργίτικο), 600-850μ. (Syrah)
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
δαμάσκηνο και βύσσινο, με νύξεις βανίλιας και πιπεριών.
Στόμα
κόκκινων φρούτων με νότες πιπεριών και φτέρης. Πικάντικο τελείωμα.
Διαδικασία παραγωγής: TΚλασική ερυθρή οινοποίηση και στη συνέχεια ωρίμανση για 6 μήνες σε γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.
Παλαίωση στο κελάρι: max 3 χρόνια.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14-15°C σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
Αρμονία στο πιάτο: Κρεατικά, πίτσα, μακαρονάδες, μουσακάς, παστίτσιο, τυρόπιτες, όσπρια, σαλάτες, παραδοσιακά φαγητά κατσαρόλας, ψάρια φούρνου, ψητός ξιφίας. Ιδανικό ερυθρό για τους καλοκαιρινούς μήνες.