Ποικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon (90%), Merlot (10%)
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Πλαγιές Πεντελικού Αττικής
Υψόμετρο: 450μ.
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Μάτι
Μύτη
ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους, ξηρών δαμάσκηνων βουτηγμένων σε σοκολάτα, βανίλιας, κέδρου, μελανιού, ταμπάκο και δέρματος.
Στόμα
πλούσιο αρωματικό μπουκέτο και επίμονη επίγευση.
Διαδικασία παραγωγής: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με ωρίμανση για 20 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια παραμονή και παλαίωση στη φιάλη για 18 μήνες.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 15-16°C σε ποτήρι τύπου Bordeaux.
Παλαίωση στο κελάρι: max 10 χρόνια.
Αρμονία στο πιάτο: Ζουμερά κόκκινα κρεατικά, τριχωτό και φτερωτό κυνήγι, γουρουνόπουλο με δαμάσκηνα, ώριμα ζαμπόν, καπνιστά τυριά.